Boldogasszony csipkéje

2019. 08. 20. 1 hozzászólás

A Boldogasszony csipkéje a málna népies elnevezése. A nyertes országtorta összes rétegében megtalálható a gyümölcs, így egy torta több mint 600 gramm málnát tartalmaz. Az országtorta szép, új szavunk.

Tóth Norbert dunaföldvári cukrászmester készítménye a Boldogasszony csipkéje málnatorta lett idén Magyarország tortája. Az ország cukormentes tortájának pedig a szegedi Gyuris László Kicsi gesztenye fantázianevű tortáját választották. A Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete idén tizenharmadik alkalommal hirdette meg a „Magyarország tortája” versenyt, amelyre ezúttal is magyaros ízvilágú, természetes alapanyagokat feldolgozó recepteket vártak. A tortát pedig így írják le: Roppanós réteg, málnás áztatóval átitatott piskóta, málnás-fehércsokoládés krém, citromos-bazsalikomos felvert ganache, málna lekvár és málnás meringue alkotják a tortát. A csipkét a torta tetején a citromos, bazsalikomos felvert ganache idézi, melyek közeit málna lekvár tölti ki. Liofilizált málnadarabokkal megszórt meringue-gekkel és zöldre színezett fehércsokoládé lapkákkal díszítve. (Az utóbbi mondatot nem egészen értjük.)



Megkóstoltuk, rendben! (Manyszi.hu)

 

1 hozzászólás

#1 Szicsa 2019.09.17.21:32:43

Nem kell feltétlenül (feltét nélkül)érteni. Az a fő, hogy „nyelvileg” elégedettek vagytok vele.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra