Díjak a magyar nyelv napján

2018. 11. 13. 1 hozzászólás

A Mátyás király évhez kapcsolódóan gyermek mesemondók mondtak Mátyás-meséket („így volt, ha mondom”), fergeteges koreográfiával lépett színpadra a Cédrus táncegyüttes… és a 8. magyar nyelv napi gálaműsorban adtak át számos díjat.

Lőrincze-díjat kapott H. Tóth Tibor, a Magyar Nyelvstratégiai Intézet munkatársa, Deme László-ösztöndíjat Veszelszki Ágnes, a Corvinus docense, Arany Kazinczy-díjat Matula Ágnes, több televíziós nyelvművelő műsor gazdája, Maróti István-emlékérmet Győrffy Imréné ny. tanárnő. Kihirdették a 2018. évi anyanyelvi pályázat, valamint a széphalmi Magyar Nyelv Múzeuma Írj levelet Kazinczynak! pályázatának győzteseit.




A képen a 2018. év Deme-öszöndíjasa, Veszelszki Ágnes két professzor kollégájával: Aczél Petrával és Balázs Gézával



 

(Manyszi-infó)


 

1 hozzászólás

#1 Némethy Noémi 2018.11.20.13:49:16

Eddig csaknem minden évben ott voltam a magyar nyelv napi ünnepségeken. Az idei, akárcsak a tavalyi különösen fölemelő volt. A Cédrus táncegyüttes mindig produkált valami újat, idén a reneszánsz táncokat, a Mátyás király mesékre épített mesemondás, a mesemondó gyerekek pedig telitalálat volt: zene-tánc-mese-humor-nyelv csodálatosan összeilleszkedett. Gratulálok a nemes kezdeményezésért, és csak így tovább.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra