Nyelvi tanácsadókat és gyakornokokat keresünk

2018. 09. 16. nincs hozzászólás

A Magyar Nyelvi Szolgáltató Iroda (2006-) ismét bővíti nyelvi tanácsadói és gyakornoki munkatársainak körét.

Nyelvi tanácsadónak a helyesíráshoz és a nyelvtanhoz értő, jó elméleti felkészültségű egyetemisták, vagy magyar szakos végzettségű tanárok jelentkezését várjuk. A tanulási idő: három hónap. Ezalatt a gyakornok figyeli a tanácsadók munkáját. A tanácsadó-gyakornok második három hónapban már egy tapasztalt tanácsadóval együtt dolgozik, s ezután válhat nyelvi tanácsadóvá. Elvárt teljesítmény egy évben két heti önként (társadalmi munkában) vállalt tanácsadás, ami természetesen más munka vagy tanulás mellett végezhető. Az önkéntes munka feletti teljesítményért fizetés adható. Tanácsadóink a Manyszi mellett bekapcsolódhatnak a Magyar Nyelvstratégiai Kutatócsoport életébe (kutatás, konferencia, előadás, tanulmányírás).


Gyakornoki lehetőséget is kínál a Manyszi. Elsősorban irodai, számítógépes, újságírói, honlapszerkesztői, könyvterjesztői, rendezvényszervezői gyakorlatra lehet hozzánk jelentkezni egyetemistáknak – egyénileg vagy az intézményükön keresztül (önkéntes vagy közösségi munka keretében). A munkaidő: rugalmas, a gyakornok vagy a tanácsadó teherbírásától/vállalásától függ. Elvárt teljesítés: heti 8 órányi vállalás, amely szabadon beosztható, jórészt otthonról végezhető. A gyakornokok bekapcsolóhatnak a Manyszi tudományos-kulturális munkájába, részt vehetnek a konferenciákon, és publikációs lehetőséget is biztosítunk számukra. A gyakornoki munkát megfelelő teljesítés esetén pénzjutalommal honoráljuk, valamint igazolást vagy ajánlólevelet adunk.


Idén október 5-ig várjuk a jelentkezéseket Blankó Miklós irodavezető címére (iroda@e-nyelv.hu) várjuk. A jelentkezéshez motivációs levelet (max. egy oldal) és az eddigi szakmai életutat bemutató önéletrajzot kérünk.


(Manyszi-infó)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra