Kézfogás

2017. 11. 13. 2 hozzászólás

Évente találkoznak bencés, piarista, ferences öregdiákok (köztük 40-50-60 éve érettségizettek) Tihanyban, a bencés apátságban.

Kézfogás című idei találkozójuk díszvendége idén Varga László kaposvári megyéspüspök és Balázs Géza nyelvész volt. Varga László beszélt az általa Kaposvárott bevezetett „csendes szentségimádásról”, melyet először furcsán fogadtak: „Miért jár a pap a templomba, ha nincs mise?”, majd elkezdték követni. Balázs Géza Kultúra – közösség – nyelv címmel tartott előadást az apátsági templomban, s többek között felidézte a Tihanyi alapítólevelet, valamint az általa írt – ironikus – tihanyi búcsúlevelet is. Az egyházi diákszervezetek az aznapi adományokat egy erdélyi diákközösség anyanyelvi táborozására ajánlották fel. Varga László püspök atya egyik záró gondolata ez volt: Tartsd meg a nyelvet, és a nyelv is megtart téged.



Az első sorban ül: Szikora József, a Magyar Katolikus Rádió főszerkesztője, Balázs Géza, Varga László kaposvári megyéspüspök, Bischof Péter, a Bencés Diákok Veszprém Megyei Egyesületének elnöke


(Manyszi-infó, kép: Korzenszky Richárd) 



2 hozzászólás

#1 Bartáné Aranka 2017.11.14.09:55:47

Valóban nagyon szép és felemelő ez a rendezvény, ünnep számunkra, akik évente elmegyünk Tihanyba. Richárd atya vendégszeretete mindent felülmúl. Köszönjük!
A győri öregdiákok nevében: Aranka

#2 Pintérné 2017.11.21.09:18:04

Köszönjük Balázs Géza tanár úr előadását. Pintér Tiborné

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra