e-nyelv.hu
Tomori Tímea

Tomori Tímea

Kérdezzen tanácsadónktól!

A legújabb kérdések:

nőiuralkodó-kép

2019.02.17.

meglehettek

2019.02.17.

szentéletrajz

2019.02.17.

ügynökmúltvád

2019.02.17.

autoetnográfia

2019.02.17.

korábbi kérdések

 
Ön hogyan mondaná magyarul?

epigramma

pillanatvers

pársoros

magvers


Az anyanyelv nemzetközi napja

2019. febr. 21. 16.00

Petőfi Irodalmi Múzeum, Budapest 

Nyelvében él a nemzet — nálunk és más népeknél

Kárpát-medencei korrektorverseny

2019. márc. 23. 10.00--15.00

Duna Palota, Budapest 

A sajtónyelvi helyesírásért

Az 53. magyar nyelv hete megnyitója

2019. ápr. 8. 

Budapest

Ünnepi ülés az ASZ megalapításának 30. évfordulója tiszteletére

A Manyszi új tagjai: Aratóné Nagy Ágnes és Arató Balázs

2018. 11. 15. 1 hozzászólás

Közösen építettük föl és működtetjük, immáron több mint tíz éve, ügyvédi irodánkat.

A jog területén főként gazdasági, társasági és ingatlanjogi kérdésekre, valamint családi vállalkozásokra szakosodtunk. Társadalmi felelősségvállalásunk jegyében mentorként segítjük fiatal ötletgazdák vállalkozóvá válását és induló vállalkozásaik kibontakozását. Mindemellett szívügyünk a magyar nyelv és a magyar kultúra; kevés szabadidőnket is ilyen jellegű elfoglaltságoknak szenteljük. Balázs középiskolás korában dobogós helyezést ért el az Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen magyar nyelvből, továbbá mindketten jó eredménnyel vettünk részt különféle helyesírási és irodalmi versenyeken. Ági évek óta előszeretettel kutatja a magyar történelmet és kultúrát, Balázs pedig a mai magyar jogi nyelv kialakulásának, a régi szakszókincsnek szenteli figyelmét, és a Kossuth Rádió Édes anyanyelvünk című műsorában rendszeres vendég. Több egyetemen oktatunk jogi és gazdasági jellegű tárgyakat. Mindig arra törekszünk, hogy a hallgatók ne csak szaktudásra tegyenek szert, hanem jellemük, kifejezőkészségük is fejlődjön. Valljuk, hogy a jó jogász nem csupán a jogszabályokban való jártasságáról ismerszik meg, hanem – kikezdhetetlen tisztesség mellett – az ékesszólásnak is mestere.
 

1 hozzászólás

#1 Virág Magdolna 2019.02.13. 01:08:25

Kedves Ágnes és Balázs!

Mindig olyan szívmelengető, ha olyan emberrel találkozom, aki nemcsak hivatásában maximalista, hanem emberségében is az. Elsőre ezért örömmel, benső mosollyal olvastam a bemutatkozásukat. Másodszorra viszont szakmai kíváncsisággal.

Védőnőként egy olyan fejlesztés, találmány került elém, amit szakmailag megalapozottnak, szükségesnek látok, szeretném, ha mielőbb segíthetne diszlexiás és autista gyermekeknek. Semmiféle jártasságom nincs a piacra vitel és a pénzügyi befektetések terén. Épp tanácstalanul állok néhány napja, hogyan segíthetnék. Vajon merre keressek valakit, aki a befektetések tudományában fényévekre van tőlem, de az erkölcsi normáiban nagyon közel. Talán most megtaláltam. Megkeresem az irodájukat.

Üdvözlettel,

Virág Magdolna

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

vissza a főoldalra
korrektor verseny