Kazinczy anyanyelvi tábor – 37.-szer

2018. 08. 24. 1 hozzászólás

A győri Kazinczy Gimnázium és kollégiuma minden év augusztus végén élettel telik meg: az ország minden részéről és határokon túlról is érkeznek diákok (idén 40-en), akik érdeklődnek a magyar nyelv iránt.

Az egyhetes programot Szívósné Vásárhelyi Zsuzsanna és Batári Antal szervezték. A szépkiejtés, szövegelemzés, novellaelemzés, magatartáskultúra mellett sok színes játékos, kulturális programon is részt vehetnek a diákok. Az augusztus 21-ei megnyitót követően Balázs Géza tartott előadást a magyar nyelvi jelenségek sokoldalú megközelítéséről, majd az éjszakába nyúlóan énekeltek, dramatikus játékokat játszottak Bordi András vezetésével. Másnap már mindannyian ismerősként üdvözölték egymást, és várták az újabb és újabb előadókat, programokat és élményeket. A Kazinczy Gimnázium a hazai középiskolai anyanyelvi művelődés egyik központja. Több mint fél évszázada itt rendezik meg az áprilisi Kazinczy-versenyeket, és – ahogy a címből is kiderült – 37. alkalommal a versenyekre felkészítő anyanyelvi tábort.


Az ott készült képek megtekinthetők oldalunkon.


(Manyszi-infó)

1 hozzászólás

#1 Kázmér Ilona 2018.09.06.00:50:33

Évek óta rendszeres látogatója vagyok ennek a honlapnak. Megerősödött bennem, hogy ez a fajta nyelvművelés korszerű, okos, szükséges, ráadásul még érdekes is. Ahogy ez a tudósítás is mutatja van mondanivalója a fiatalok számára, közösségformáló erő. Azt hiszem, hogy ettől félnek azok, akik ellenzik. Sok sikert a továbbiakban, én hűségrs olvasójuk maradok! Kázmér Ilona

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra