14. Bosnyák könyvmegálló

2017. 09. 27. 3 hozzászólás

A Bosnyákon vagy Bosin a villamos- és a buszmegálló mellett egy ideje van egy „könyvmegálló” is.

Nem tudni, ki telepítette oda, de jó ember lehetett. Az emberek a feleslegessé vált, megunt könyveket betehetik ebbe a kis szekrénybe, és válogathatnak a már ott lévő könyvekből. A könyvcsere a bizalomra, a jó szándékra, a közösségre épít. S nem mellesleg egy olyan művelődési formára, amelyet népszerűsíteni és támogatni kell.




 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Legyen a könyv mindenkié! Olvasó Népért! Olvasni jó! Szép jelszavak. Olvasótábor. Archaikus és szívet melengető fogalom. Egyszer kaptam egy pólót („véletlenül” egy könyvtárban), valami olyasféle felirattal: Én is a könyvtárból jövök… Most már a Bosnyákon (s gondolom több helyen) a közösségi könyvtár szembejön az utcán. Ugye nem lesz belőle szemétdomb, mint a hulladékszigetek környékén?


(Kép és szöveg: BG)

3 hozzászólás

#1 M. J. 2017.09.27.13:51:49

Nagymaroson évek óta működik egy könyvcserélő telefonfülke, a tartalma folyamatosan változik, az emberek vigyáznak rá. Hallgatólagos megállapodás szerinti felelőse is van, de a használói sem restek rendet rakni benne, ha éppen düledeznek a könyvsorok.
Igen, olvasni jó, és nagyon rá is fér a népre, hogy olvasson, tényleg legyen hát mindenkié a könyv!

#2 VB 2017.09.28.08:56:41

Nagyon tetszik a könyvcserélő fülke megnevezés, köszönöm! Béla

#3 Könyvtáros 2017.10.03.10:30:59

Könyvtári napok vannak, okt. 4-én lesz a könyv a boldogság forrása c. rendezvénysorozat sok könyvtárban (pl. Kálvária tér), menjetek el!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra