e-nyelv.hu
Szécsényi Krisztina

Szécsényi Krisztina

Kérdezzen tanácsadónktól!

A legújabb kérdések:

melyeket

2017.09.25.

videófilm-készítés

2017.09.25.

rohingyák

2017.09.25.

Konstantin

2017.09.25.

ezen~ez

2017.09.25.

korábbi kérdések

 
Ön hogyan mondaná magyarul?

prompt

tüsti

tüsténti

rögtönszerű


Az idő. 16. Semiotica Agriensis

2017. szept. 29 -- okt. 1.

Eszterházy Károly Egyetem, Eger

Magyar Szemiotikai Társaság

Reformáció 500.

2017. okt. 5-6.

Partiumi Keresztény Egyetem, Nagyvárad, Primariei 27. -- Bartók terem

Szent László és Nagyvárad – a Szent László-év jegyében

2017. okt. 6 -7.

Partiumi Keresztény Egyetem, Nagyvárad, Primariei 27.

A Magyar Nyelv és Kultúra Nemzetközi Társaságának emlékülése a lovagkirály trónra lépésének trónra lépésének 940., szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából „a magyar Compostelában”, Váradon.

5. Boldogságvírus

2017. 07. 16. nincs hozzászólás

Költőien: „Az emberi történelem – mint szüntelen kísérlet az evangéliumokba rejtett boldogságvírus ellenszérumának föltalálására.” (Halmai Tamás: Örömmévalóság. Napkút, Bp. 2017. 220.)

Drámaian:  „Ezt kell most megfordítani!” (így szólt Jézus Krisztus) „Keserű ez a pohár – bár elmúlna! – Atyám! / Súgom és ordítom: / Sátánnak imáját én most megfordítom!” (Makkai Ádám: Jézus és a démonok imája) 

Tudományosan: „A pozitív pszichológiai irányzatot a közhiedelem néha tévesen modern “hepiológiának” tartja, holott nem az a cél, hogy valaki folyamatosan boldog legyen, hanem hogy pozitívan tudjon alkalmazkodni az élet kihívásaihoz. Ez különösen megfontolandó napjaink folyamatosan változó társadalmában, amikor a viselkedési kihívások nemegyszer addikciók kialakulása irányába hatnak. A pozitív pszichológiai kutatások azáltal segíthetnek a prevencióban, hogy bizonyos viselkedési minták protektív jellegére hívják fel a figyelmet, mint amilyen a mértékletesség, a veszteségek tudatos elfogadása és feldolgozása, a kötődések elkerülésének veszélyei, a késleltetett jutalom hatékony kezelése. Továbbá, hogy a boldogságot ne tekintsük társadalmi normának, és ne kívülről várjuk azt bizonyos szerektől, hanem tanuljuk meg mi magunk létrehozni a saját egyensúlyi állapotunkat.” (Pikó Bettina egyetemi tanár, SZTE, Valóság, 2017/3. 21.)

Költőien: „Szeretetenergiák hálója a világ. Minden mosollyal építed, minden verssel erősíted, minden derűs gondolattal igazolod.”  (Halmai Tamás, i. m. 224.)

(Szöveg és kép: BG)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

vissza a főoldalra