Tábori beszámoló

2010. 08. 16. nincs hozzászólás

Jelentés a Manyszi által szervezett magyar nyelvi táborról (Balatonalmádi, 2010. július 31. és augusztus 6. között). A táborban külföldön élő magyar gyerekek vettek részt.

A tábor elsődleges célja a külföldön élő magyar származású gyerekek magyar nyelvtudásának a fejlesztése volt.


Rövid ismerkedés, játék után pillanatok alatt eggyé vált a csapat; olyan volt, mintha már évek óta ismertük volna egymást, és ez a jó hangulat volt jellemző az egész hétre.


Még a tábor elején kihirdettük a versenyt, amelynek szelleme végigkísérte a tábort, lelkesen végezve ezáltal a különböző feladatokat.


Délelőttönként a tanulásé volt a főszerep, ahol a gyerekek anyanyelvüket csiszolhatták még tökéletesebbre a hatalmas platánfák árnyékában.


Délutánonként strandoltunk, boboztunk, kirándultunk, valamint a bátrabbak a közeli kalandparkban az ügyességüket is próbára tehették.


Hazaérkezvén pedig pihenésképpen zászlót varrtunk, gyöngyöt fűztünk, könyvjelzőt fontunk, vagy éppen festettünk.


Esténként kedvünk szerint tábortüzet raktunk, ahol ki-ki a saját anyanyelvén énekelhette el kedvenc dalait. De volt, amikor a gyerekek egy másik tábor résztvevőivel mérték össze tudásukat az esti vetélkedő során.


Sokat játszottunk együtt is, de amikor a fiúknak focizni támadt kedvük, a lányok nagyrészt szorgalmi feladatokat oldottak meg, hogy a versenyen való nyerési esélyüket növeljék. A tábor végén láthattuk ennek eredményét, az első három helyezett – mindhárom lány – jutalmat kapott.



A szép, parkos táborban mindenki megtalálta a számára kedves programot, és szoros barátságok is kötődtek. Jövőre is szeretettel várunk minden kedves volt és leendő táborozót!


Tóth Orsolya


Képes beszámolónkat itt tekinthetik meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra