Médianyelv.com

2009. 11. 09. 1 hozzászólás

Beszéljünk róla! Új, interaktív honlap az anyanyelvi tudatosságért. Hivatalos megnyitó a Sajtónyelv – médianyelv IV. konferencián.

banner_medianyelv

A média térnyerése és hatása magával hozza a verbális viselkedés (beszédkultúra?) átalakulását is. A bulvár és az egyre bulvárosodó média kialakítja a maga – presztízsre törekvő – nyelvhasználatát (szlogenek, tabutörés, szleng, sztereotípiák). Ez ömlik a befogadókra – köztük a fiatalokra –, és adnak számukra (óhatatlanul vagy szándéktalanul is) nyelvi mintákat.

Az Eszterházy Károly Főiskola Alkalmazott Kommunikációtudományi Tanszéke a magyar nyelv értékeit bemutató és az anyanyelvi tudatosságot elősegítő, ismeretterjesztő programok (szakmai vita, konferencia, kiállítás) megszervezését és nyilvánossá tételét támogató holnapot hozott létre annak érdekében, hogy a fiatalokat bevonja a közös interaktív gondolkodásba a weboldalon szereplő viták, hozzászólások, érvelések, illetve tanulmányok, elemzések segítségével.

Hozzájárul a tudatos befogadás fontosságának fölismeréséhez és fölismertetéséhez, a kritikus minősítéséhez. A honlapot kommunikáció szakos főiskolások, egyetemisták gondoznák.

A honlapot hivatalosan november 21-én a Sajtónyelv – médianyelv IV. című konferencián mutatjuk be, ahova minden érdeklődőt szeretettel várunk.  A konferencia részletes programját a www.medianyelv.com honlapon érheti el.

Kellemes böngészést kíván a médianyelv.com csapata!


nka [A konferenciát és a honlap létrehozását az NKA támogatta.]

 



1 hozzászólás

#1 Szabó Loránd 2009.11.21.18:06:22

A bemutató megvolt, gratulálunk a szép honlaphoz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

vissza a főoldalra